Dąbie – smaki na cztery pory roku w gościnnej zagrodzie

W Parku Etnograficznym “Pod Kogutem” w Dąbiu, 12 września sołectwa gminy Zawichost i Koła Gospodyń Gminnych przygotują do degustacji 12 pysznych dań głównych, deserów i ciast, odpowiednich dla każdego miesiąca. W dodatku w pięknej, sielskiej scenerii. Zapowiada się zatem prawdziwy raj, nie tylko dla podniebienia. Klimatyczna, gościnna zagroda i proste a zarazem pełne smaków dania z jabłek, śliwek, ziemniaków, grzybów, kasz i kapusty. Czysta przyjemność!

Patronat nad wydarzeniem sprawuje burmistrz Zawichostu Katarzyna Kondziołka. Organizatorzy, czyli Fundacja Dla Pokoleń, prowadząca Park Etnograficzny Pod Kogutem w Dąbiu oraz Miejsko-Gminny Ośrodek Kultury w Zawichoście zapraszają na godzinę 15.00. Co ważne, degustacji towarzyszyć będzie muzyka, oczywiście ludowa.

Oprac: Małgorzata Laska

guest
0 komentarzy
Inline Feedbacks
View all comments